Първодивизионният футболен клуб Берое ще бъде лишен от основния си източник

...
Първодивизионният футболен клуб Берое ще бъде лишен от основния си източник
Коментари Харесай

Министър смята да спре държавната издръжка за "Берое"

Първодивизионният футболен клуб " Берое " ще бъде лишен от основния си източник на финансиране - държавното сдружение " Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 ". Това предложи енергийният министър в служебното държавно управление Андрей Живков на днешната си конференция.

" Има сдружения, които са на загуба и не могат да си разрешат да устоят футболни клубове... Не виждам основателна причина да се финансира тим, при изискване, че сдружението е на милиони загуба. Издръжката на " Берое " коства 5-6 милиона лв. годишно ", съобщи Живков.

Решението се чака да бъде взето от управлението на " Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 ". При този очакван развой се обрисуват доста тежки времена за " Берое ", откъдето разчитаха най-много на средствата от държавното дружество в последните 10 години. 

Издръжката на старозагорския клуб бе поета от " Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 " през септември 2011 година по повеля на тогавашния министър председател Бойко Борисов. Тогава на предизборно събитие на 16 септември в града той разгласи: " От през вчерашния ден знаете, че Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 пое самодейността да се грижи за тима ". При това Борисов бе дарен с фланелка на тима.

През годините от разнообразни страни имаше рецензии, че " Берое " е на държавна прехрана, само че и при трите разнообразни държавни управления, които ръководеше Бойко Борисов, това финансиране не бе сложено под въпрос.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР